Genrer: klassiskt/klassisk sång, Opera, musikal

Undervisning: grupp, enskilt

Teknik: Bel Canto, Melocchi-teknik

Utbildning: Operastudion 67
Ersta sköndals högskola
-många års studier för sånglärare på världsnivå.


Genom fem år som elev och adept till en elev ( Berle Sanford Rosenberg ) av 1900-talets mest framgångsrika Verdi-tenor, ( Carlo Bergonzi ), har jag både fått vara med på att lära ut och på ett oerhört grundligt sätt själv fått utbilda mig i den italienska Bel Canto-skolan. Jag har fått många fina stipendier genom åren, samt sjungit på olika scener och operahus, erfarenheter jag tar med mig in i sångundervisningen.

Sång så som jag lär ut den är givande för både barn, ungdomar och vuxna, såväl som för talare och skådespelare. Du som kommer till mig som elev kan till exempel vara en person som arbetar och som helt enkelt vill sjunga som en form av friskvård, du kan vara en aspirerande operasångare, ett barn som skall söka till musikklass. Oavsett vilken nivå eller plats du befinner dig på är du hjärtligt välkommen. Vi anpassar undervisningen utifrån vad du vill uppnå och du får ett lättbegripligt sätt att ta dig an rösten.

-Metodiken som jag använder mig utav närmar sig både medveten närvaro och meditation, helt utifrån där du befinner dig just Nu. Vi arbetar på ett lättbegripligt och pedagogiskt sätt med teknik som kort går ut på att man gradvis bygger upp andningsmuskulaturen genom övningar där man sjunger dom klassiska italienska vokalerna E, I, A, O och U inom ramen för olika skalor. Genom att applicera luften på dessa vokaler utan att anstränga halsen bygger man gradvis upp andningsmuskulaturen. Andfåddhet, ont i halsen, spänningar i axlar och nacke är alla symptom som vi arbetar bort genom denna teknik, du får en vackrare röst med större omfång och en bättre självsäkerhet genom arbetet vi genomgår. Dessutom får du alla förutsättningar att ta dig an både den klassiska repertoaren såväl som moderna genrer på ett sunt och helhetligt sätt. Vi arbetar även med frasering och repertoar utifrån dina respektive förutsättningar.

Jag undervisar i en studio på Östermalm, belägen strax intill Tessinparken i Stockholm, eller om så önskas i Södertälje. En lektion på 50 minuter kostar 500 kr, en halvtimme kostar 300 kr.
Kontakta mig via formuläret nedan, så hittar vi en tid som passar dig!