Skrivet den av • Kategorier: Sångfåglar

Josefin-ErikssonSångpedagog.se:s andra Månadens sångfågel är Josefin Eriksson som är sångpedagog i Stockholm.

Vad är “din grej” som sångpedagog?

För mig ligger fokus på att ta fram varje elevs unika förmågor och röst och hjälpa dem framåt till ett genuint uttryck. Varje elev är unik så varje lektion ser olika ut.
Jag går olika sångteknik kurser och utifrån dessa gör jag mitt eget undervisnings sätt. Jag plockar lite från CVT, lite från Estill samt från Marie Bergmans Tonbildning m.m. Jag vill inte “låsa” mig vid en bestämd teknik.

Var håller du till när du undervisar?

Jag undervisar i min lokal på Gärdet, bara 10 meter från T-banan.

Hur tänker du när du möter en ny sångelev för första gången, inför er första lektion tillsammans?

Jag frågar om bakgrund samt vad den personen vill få ut av sitt sjungande. Utifrån elevens behov planerar jag lektionen.

Kan du ge tre snabba tips till den som vill bli en bättre sångare?

Slappna av. Ha tillit till din egen kropps signaler: gör något ont så lyssna på det. Vi är alla unika så det är en tillgång att lära sig lyssna på sin kropp. Njut och släpp taget om hur du vill att det ska låta (till en början) och gå in i uttrycket och texten.

Har du någon/några sångidoler eller -förebilder? Eller favoritsångare?

Jag tycker om Rachelle Ferell och Diamanda Galas därför att de känns helt fria i sitt uttryck. Allt är möjligt och tillåtet inser man när man lyssnar på dessa sångerskor. Jag tycker också mycket om Barbro Hörberg och hennes förmåga att berätta sina texter.

Och avslutningsvis; vilken är din favoritlåt just nu?

Min favoritlåt just nu är “How do you keep the music playing” av Michel Legrand.

Leave a Reply

  • (will not be published)